A Black Clover jelenleg egy 122 részes shounen anime ami 2017 októberében indult. Az anime a 21.századi shounen animék egyik legmeghatározobb darabja.

A történet egy olyan olyan világban játszódik, ahol majdnem mindent elpusztított egy hatalmas démon, de egy ember megmentette az emberiséget és ezzel legendává vált. Őt hívták az első varázslókirálynak. Ebben a világban a mágia mindennapi részét képezi az embereknek életének. Az emberek grimoárokat használnak a varázslatok létrehozásához. Van egy nagyon kiemelkedő közülük ezt a négylevelű grimoárnak nevezik. Habár vannak olyan emberek akik nem születnek mágiával.

Anime anime Black Clover BC Blackclover

A történet szerint a Clover királyság egy kicsi falujában Hageban van egy árvaház. Ebben az árvaházban van 2 gyerek. Az egyiknek nagy tehetsége van a mágiához, a másiknak semennyi mágiája sincs. A tehetségeset Yunonak hívják, aki mágia nélkül született Astának. A nagy napon amikor a fiatalok megkaphatják a saját grimoárjukat Yuno megkapta a négylevelű grimoárt. Asta nem kapott grimoárt, mivel nincs mágiája. Aznap este valaki megtámadta Yunot, hogy elvegye a grimoárját,ám Asta a segitésére sietett,de grimoár nélkül semmire nem volt képes. Az ellenfél végig sértette Astát. Asta magába szállt picit majd egy vöröses grimoár jelent meg előtte amiből egy kardot huzott ki amivel legyőzte Yuno támadóját.Yuno és Asta is eldöntötte, hogy ő lesz a varázslókirály. Ezútán az eset útán riválisként tekintettek egymásra.

Mindketten eldőntötték, hogy máguslovagok lesznek és jelentkeznek a Máguslovagkiválasztó vizsgára. Nekiálltak mindeketten keményen edzeni a vizsgára. A vizsganapján Yuno kitünöen szerepelt, mivel tehetséges volt. Beiskerült a legjobb Máguslovag céhbe amit Aranyhajnalnak hívtak. Mivel astának semmi mágiája nem volt, ezért a legtöbb versenyszámon felsült. Végül bekerült a Fekete bikák Máguscéhébe. Ez a céh az egyik legrosszabb az összes közül.

A két srác kalandjait mutatja be az anime, ahogy haladnak a céljuk felé. Egymás fejlödését segitve rivalizálnak. Hogy melyikük lesz a következö Varázslókirály azt nem tudjuk.

Anime anime Black Clover BC Blackclover