A Dr. Stone egy 2019 nyarán elindult anime, ami 24 részt kapott. A szezon egyik legjobb animéje volt. Mivel érdemelte ezt a címet magának? Sok mindennek köszönhető. Előszőr is ez az első anime aminek az alapja a tudomány( matek, fizika, kémia). Másodszor egy apokaliptikus történet ez.

A történet szerint az emberiség elérte a tudomány csúcsát( körülbelül a mai technologiai szintet). Egyszer csak néhány ember arra lett figyelmes, hogy a néhány fecske kővé változott. Hamarosan az összes ember a Földön. A történet főhöse Senku 3700 év múlva tér vissza a kővévállt állapotból. Senkuról azt kell tudni, hogy már gyerekkorában nagyon érdekelte a tudomány. Kísérletezgetett sokat egyszer űrhajót is épitett, apja próbált minden felszerelést hozzá megadni.

Senku miután felébredt megpróbált házat épiteni, meg az alapvatő eszközöket elkésziteni amivel életben tudja magát tartani. Közben kereste a módszert amivel visszatudja hozni a többi embert. Céljául az emberiség felélesztését tűzte ki. Két volt osztálytársát is felélesztette majd kényszer helyzett miatt felkellet élesztenie Tsukasát, mivel pár darab tigris rájuk támadt. Tsukasának más elképzelése volt az emberiség felélesztéséről ő csak az erőss embereket akarta feléleszteni, ezért miután megtudta Senku tervét és a kővéváltozást feloldó elixir receptjét megölte Senkut. Nagy bánatára Senku túlélte és elhelyezett két kémt Tsukasánál.

Senku egy Ishigami falu meletti hegyen telepedett le ahol neki állt az emberiség felélesztésének. A faluba azonban nem engedték be. A törzsfönök egyik lányának állt neki antibiotikumot késziteni először amit sikerült neki. Volt egy verseny a faluban, annak érdekében, hogy ki legyen az új törzsfönök amit végöl meg is nyert. Senku Beadta a volt törzsfönök lányának a gyógyszert amitől ő meg is gyógyult. Ezután az egész falu segédkezett Senkunak a kísérletiben. Ezzel meg is alapult a Tudomány királysága. Ez idő alatt Tsukasa sem tétlenkedett felésztett jó pár nagyon erős embert és hadsereget kezdett el létre hozni. Ezzel kialakult a két ellentétes birodalom. Ez a történet a két ellentétes birodalom harcáról szól. Remélem tetszett ez a blogom is.,