Anime a japán stilusu rajzfilmek. Az angol Animation szóból ered, ezért írják katakanával a szót. Egy rész elkészitése 45-60 millió forintba kerül. Az animeiparban dolgozok túlóráznak a legtöbbet japánban.

Az animéket többféleképpen csoportosithatjuk.Csoportosithatjúk az alapján, hogy miből csinálták vagy célközönség alapján.

anime Anime

Az animék készülhetnek:

  1. Játék alapján például: Girls und Panzers,highschool fleet
  2. Ligh novel alapján például: Sword Art Online, Tate no yuusha no Nariagaria
  3. manga alapján például: Dr stone, One piece, Naruto.

Animék célközönsége:

  • Kodomo. A szó jelentése gyerek.Olyan animék amik gyerekeknek készültek. Főjelemzőjük, hogy ha van benne harc akkorsem hal meg senki és nem vérzik senkinek semmije. Például: Hello kitty, Bakugan.
  • shonen: A szó jelentése fiú: olyan animék amik a srácoknak készültek. olyan 12 éves kortól 18 éves korig. Jellemzőjük, hogy tele van harccal, a főszereplőben valamiféle démoni erő lappang. A nehéz helyzetekben a főszereplő a kapcsolataiból merit erőt. Például: Naruto,One piece, Dragon ball, Fairy tail, Bleach

anime Anime

  • seinen: A szó fiatalembert jelent. Célközönsége a 18 évesnél idősebb férfiak. Jellemzőik, hogy némelyik nagyon véres és durva szinte már horrorba illő az anime. Például: Dorohedero, Akame ga kill, Kill la kill, Corpse party
  • shojo: A szó jelentése lány. Olyan animéket jelent amik a fiatal lányoknak készültek. 12 éves kortól 18 éves korig. A történet minig valami szerelmi történet. A történet álltalában egy hamis képet mutatt a szerelemről a nézőknek. Például: Vampire knight, Lovely complex, Nana, Diabolik lovers.
  • josei: A szó jelentése fiatal nő. Olyan animék amelyek a 18 évesnél idősebb korosztályt célozzák meg. Egy realisztikus kapcsolatba enged betekintést ez az anime stilus. Például: Usagi drop, Amnesia, Paradise kiss, Loveless.


anime Anime

Vannak még különféle anime stílusok:

  1. Isekai: a szó jelentése más világ. Olyan animék amelyben a főszereplő átkerül egy másik világba. Például: Isekai cheat magician, Kenja no mago, Konosuba
  2. Ecchi: a szó jelentése buja, illetlen. Olyan animék amelyek humoros körítésű szexuális helyzeteket, utalásokat tartalmaznak. Például: Highschool DXD, No game no life, Trinity seven.
  3. Hentai: szó jelentése perverz. Pornó anime. Például: Itadaki Seiku, Oppai life, Crimson Climax.
  4. Yaoi: olyan animék amelyben 2 férfi szerelmes egymásba. Középpontjában a szexualitás áll. Például: Boku no pico,
  5. Shonen ai: A szó jelentése fiú szerelem. A  történet főleg az érzelmekre épit. Pl: Yuri on ice, Free.
  6. yuri: Olyan animék amelyben  2 lány szerelmes egymásba. Központjában a sexualitás áll. Például: Shojo sect, Discipline.
  7. shojo ai: A szó jelentése lány szerelem. A yurival ellentétben a shojo ai az érzelmekre összpontisít. Például: Citrus, Konohan Kitan, Aoi Hana.
  8. Hárem: Olyan animék amelyben a főszereplőt több nő nemű karakter veszi körül és a többségük szerelmes a főszereplőbe.
  9. Mecha: olyan animék amelyekben a szereplők hatalmas robotokkal harcolnak.

anime Anime

Karakter típusok:

  • Loli: 10 évesnél fiatalabb lány. A loliconok áldozata.
  • Shota: a 10 évesnél fiatalabb fiú
  • Tsundere: Olyan szerplők akik a történet elején még ellenségesek a főhőssel, de a történet végére már megnyilnak vagy belezúgnak a főhösbe.
  • Yandere: előszőr kedvesek a főszereplővel, majd elveszitik az eszüket és erőszakosokká agrisszivakká vállnak.
  • Kuudere: olyan szerplők akik elég hallgatagok és érzelemmentesnek tűnnek. Visszahúzodoak, elutasitoak.
  • Dandere: Könnyű összekeverni a kuudererel, mivel a Kuudere magába folyt dolgokat, amig inkább nem mondja ki a dolgokat amit gondol, míg a Dandere természetéből fakadóan hallgatag.
  • Trap: Olyan karakterek akik először lánynak tűnnek, de valójában fiúk.
  • Reverse trap: Olyan karakterek akik fiúnak tünnek,de valójában lányok.

anime Anime