A Kimetsu no yaiba vagy angolul Demon slayer egy 24 részes démondvadászos anime, aminek elég egyedi a története, a zene és ábrázolás világa. Az anime a 2019-es tavaszi seasonben futott és egy filmet is készitettek hozzá ami még nincs nyilvásosságra hozva.

A történet szerint van egy család aki valami hegyen lakik és kereskedelemből élnek. A legidősebb fiú Tanjiro sokat segit szüleinek. Sok testvére van,de nekünk most a legidősebb lány testvére fontos. Egyik nap Tanjiro levitte a termést a faluba, de besötétedett. (A sötétedés után már a démonok aktivak lesznek.) Mire visszaért a családjához már mindenki halott volt egyedül Nezuko élt, de őt démonná változtatták. Nezuko neki esett Tanjironak. Harc bontakozott ki köztük, majd az egyik Pillér Tomioka megjelent és megmondta, hogy menjen el egy bizonyos férfihoz ő majd kiképzi őt, hogy dámon vadász legyen. Tanjiro egyetlen célja, hogy visszaváltoztassa a húgát emberré. 2 évet tölt el edzéssel, hogy felkészüljön a démon vadász vizsgára. A vizsgát egy démonokkal teli helyen tartják és ezen a helyen kell  egy hétig életben maradniuk. Aki ezt túléli belőle démon vadász lesz. Körülbelül húszan kezdték el és 4-en fejezték be a vizsgát. Tanjiro kalandja csak ezután kezdődött el. Megkapta a katanáját és az értesitő madarát ami egy fekete holló volt és elindult démonokat ölni. Útazása közben két társra is szert tett egy Zenitsu nevű démonvadászra meg egy vaddisznó fejű írástudatlan ősemberre.

Hogy mi teszi ezt az animét annyira jóvá?

Elöször is a történet egyedisége. Mivel nem nagyon lehet találkozni olyan animével, ami egy testvérpáttól szól és az egyik démonná voltozott és a másik pedig próbálja visszaváltoztattni a testvérét. Másodszor mind a háttérzenében, mind az animációban a tipikus japán ábrázolás és zene jelenik és ez teszi igazán egyedivé az egész animét.

Két karakter van akit nagyon egyedinek mondhatunk ők Zenitsu és Inosuke. Zenitsu ő villám elemű támadást használ abból is csak egyet tud. Elég érdekes karakter, mivel be van mindig rezelve minden démontól, de ha elalszik akkor nagyon erős simán legyőzi a démonokat, amúgy meg menekül előlük. Inosuke, mint mondhatnék nekem az ő karaktere tetszett a legjobban, mivel mindig mindennel és mindenkivel összeakarta mérni az erejét. Néha fejjel a falnak ugrott.( szó szerint) Hivatalosan nem is démonvadász. Ráadásul se írni, se olvasni nem tud.