A Sword Art Online a kedvenc animém. Most erről az animéről fogok mesélni nektek. A történet szerint 2022 November 6-án kiadják japánban a Sword Art Online nevezetű játékot. 10 ezer példányban. Mivel korlátozott volt a hozzájutás a játékhoz nagyon szerencsésnek kellett lenned, hogy egyet tdujál szerezni. Voltak akik ennél még szerencsésebbek voltak és a játek béta tesztjén is résztvehettek( 4000 fő). A játék egy VR technologián alapúló játék szóval egy VRMMORPG. Van egy teória amit egyik ismerősőm ki talált és teljesen igaza van, de most nem mondom el nektek. A játékot az Argus neveű cég fejlesztette ki. A cég élén Akihiko Kayabával.

Kayabának volt egy más terve a játékkal, amire mi nem kaptunk magyarázatott.Kivette a kilépés gombot a játékmenűböl így a játékosok, nem tudtak kijelentkezni a játékból. Egy hatalmas lebegő vas kastélyt hozott létre amit Aincradnak neveztek. Ennek a kastélynak 100 szintje volt. Minden szint egy főboss. Ha legyőzted a Főbosst, mehettél a következő szintre.

Főszereplőnk egy fiatal srác Kirito. A kezdetek városában összetalálkozik egy játékossal akit Kleinnek hívnak. Megkérte Kiritot tanitsa meg neki a játék alapjait.Kirito ezt meg is tette, de amikor Klein lépett volna ki a játékból akkor tünt fel nekik, hogy nincs meg a kijelentkezés menű pont. Kipróbáltak néhány módszert, hogy hátha kitudnak jelentkezni, persze eredménytelenül. Végüli felhívták a GM-et(játékmestert), hogy valami nincs rendben, de nem jött válasz. Hirtelen zajra lettek figyelmesek, majd egy nagy téren jelenttek meg a többi játékossal eggyütt. Az égen egy nagy vörösruhás egyén jelent meg kapucnival a fején. Ő volt Kayaba És elmondta, hogy ha a játékban 0-ra leesik a HP-juk akkor meghallnak. csakúgy tudnak kilépni, ha végig viszik mind a 100 szintett. Azt is elmondta, hogy már pár százan meghalltak, Ráadásként Kayaba minden játékos tárolojába belerakott egy tükröt ami a játékosok avatárját átváltoztta a való életbeli testükké.

A SAO játékosok csoportra fognak oszlani: 1.: Akik csapatokban megpróbálják végig vinni a játékot. 2.:Akik solo játékosként játszanak. 3.:Akik letelepednek valamelyik városban és kereskedelemből éllnek. 4.: Akik más játékosokat őlnek. Az egyik ilyen játékos ölö klán nagyon elhiresült a SAO-ban. Ennek a klánnak a neve Laughing Coffin volt. Vezetőjük neve PoH volt..

Főhösünk sok új embert ismer meg a SAO-ban töltött idő alatt, akikkel a játék végig vitte után is tartotta a kapcsolatott. SAO-ban töltött idő számára felejthetetlen volt, mert új barátokat szerzett és valami ennél is fontosabbat.

A történetetett Reki Kawahara írta. A főtörténet szál jelenleg 23 kötetnél áll, de vannak kissebb mellék szálak is, mint a SAO Progressive, SAO elternative GGO vagy a Girls ops. A főtörténet szálat több arcra lehet osztani:

  1. Aincrad arc  (LN 1. és 2. kötete, anime 1.évad első fele)
  2. Fairy dance arc ( LN 3. és 4. kötete, anime 1.évad második fele)
  3. Phantom bullet arc ( LN 5. és 6. kötet, anime 2.évad első fele
  4. Excalibur arc ( anime 2.évad 2.második felének a negyede)
  5. Mother's Rosario arc ( LN 7. kötett, anime 2.évadának a maradéka)
  6. Alicization arc ( LN 9-től a 18. kötetig, Anime 3. évada)

Hogy miért is ez az anime a kedvencem? Azért, mert szinte minden van benne. Van benne kardharc, lőfegyverekkel harc, egy kis ecchi, mini romantika, sárkányok, elfek és különbözö lények. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem tettszett a második blogom.